Özellikle finansal zorluk içinde olan kadınlar için bu adım hayati öneme sahip. Bakanlığın duyurusuna göre, destek programıyla birlikte ev hanımlarının dul ve yetim maaşı alma hakkı da olacak. Ayrıca ömür boyu kadınlara her ay 1.870 TL ödenmesi yapılacak.

Kime Yönelik?

Bu yeni düzenleme, özellikle maddi yardıma muhtaç ev hanımları tarafından olumlu karşılandı. Programın amacı, zorluklarla baş etmeye çalışan kadınların yaşamını kolaylaştırmak.

Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi

Dul ve Yetim Maaşının Hesaplanması

Dul ve yetim maaşı, belirlenen asgari emekli maaşı üzerinden hesaplanıyor. 2023 yılı asgari emekli maaşı 5.500 TL iken, yıl içindeki %36'lık zamla 7.500 TL'ye yükseltildi. Böylece, maaşlarda 1.870 TL'lik artış sağlandı.

Ödeme Süreci ve Kriterler

Ödeme süreci, belirli kriterlere bağlı olarak gerçekleştiriliyor.

Erkek Çocuklar İçin:

  • 18 yaşına kadar
  • Öğrenci olmaları durumunda 20 yaşına kadar
  • Üniversite öğrencisi olanlar için 25 yaşına kadar maaş ödemesi yapılıyor.

Hayat Boyu Destek Fırsatı: Kız Çocuklarına Özel

Kız çocuklarının yetim maaşı alım süreci ise erkek çocuklardan farklı. Kız çocukları, evlenip evlenmediklerine bakılmaksızın hayat boyu yetim maaşı alabiliyorlar. Babasını kaybetmiş ve boşanmış bir kız çocuğu da yetim statüsünde kabul ediliyor.