Güncel

Yeni Yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemindeki Beklenen Düzenlemeler

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2023 yılı mesaisini tamamlayarak kısa bir ara verdikten sonra yeni yılda önemli düzenlemeleri görüşmek üzere tekrar toplanacak. İşte beklenen düzenlemeler...

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2023 yılı mesaisini tamamlayarak kısa bir ara verdikten sonra yeni yılda önemli düzenlemeleri görüşmek üzere tekrar toplanacak. İşte beklenen düzenlemeler:

Ruhsatsız Silah Taşıma Cezalarında Artış

 İlk olarak İçişleri Bakanlığı'nı ilgilendiren bir teklifin Meclis'e sunulması planlanıyor. Bu düzenleme kapsamında ruhsatsız silah taşımanın cezaları artacak ve bu suçlarda tutuklama uygulanabilecek. Ayrıca, silahın bileşenleri olan 'tetik, namlu, iğne' gibi parçaların ayrı ayrı ele geçirilmesi durumunda, bunlar bütün olarak değerlendirilerek suç kapsamına alınacak.

Yargı Paketi

Yeni yılda Meclis gündemine gelecek olan yargı paketiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. 60'tan fazla maddeden oluşacak teklifle, kanun yollarına başvuru süreleri artırılacak, belirli bir kıdeme erişmiş hukukçuların sınavsız olarak ara buluculuk yapabilme imkânı sağlanacak.

Ekonomiyle İlgili Torba Teklif

 Ekonomiyle ilgili bir torba teklifin de yeni yılda gündeme gelmesi bekleniyor. Bu teklif kapsamında emekli aylıklarında iyileştirmeye gidilerek en düşük emekli aylığının artırılması öngörülüyor. Ayrıca, işverene asgari ücret desteğini 700 liraya yükselten düzenleme de bu teklif içinde yer alacak.

Sağlık Alanında Düzenleme

 Sağlık Bakanlığı'nı ilgilendiren bir diğer teklif üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu düzenleme ile üniversite hastanelerinden Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçen öğretim üyelerinin hak kaybının önlenmesi amaçlanıyor.