Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde Malatya fayı ile ilgili yaptığı açıklamalarına  ‘spekülasyon’ diyen Prof. Dr. Ramazan Demirtaş’a yanıt verdi.

Prof. Dr. Ramazan Demirtaş’ın “Yapmayın Allah aşkına dünyanın hiç bir yerinde bu şekilde spekülatif açıklama yapılmaz” açıklamasına Naci Görür yaptığı şu paylaşımla yanıt verdi:

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi 9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

“Değerli takipçilerim. Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm ama size olan saygımdan ötürü yapıyorum. Bir genç meslektaşım Malatya Fayı ile ilgili açıklamamı beğenmemiş ve spekülasyon demiş. Kendi fikridir, saygı duyarım. Umarım ki bilim dünyasında benden çok daha iyi yerlere gelir. Ama meslektaşlarını kötüleyerek olmaz, hele medya ortamında hiç olmaz. Bunu uluslararası bilim ortamında yapsın.''

''7,6 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM MALATYA FAYINA STRES TRANSFER ETMİŞ OLABİLİR''

“Şimdi gelelim Malatya Fayına. Bu fay üzerinde 6 Şubatta 7,6 büyüklükte deprem olan Çardak fayı ile geometrik ilişkili. Bu büyüklükte bir deprem belirli oranda bir stresi Malatya fayına transfer etmiş olabilir. Bu olasılığa göre Malatya’da bu hat üzerinde ve yakınındaki yerleşim alanlarında yaşayan insanlarımızın ve yerel yönetimlerin daha dikkatli olmasını istemenin bir zararı olmaz. Amaç korkmamak ise kulağımızı kapatmakla olmaz. Malatya’nın deprem dirençli hale getirilmesini yöneticilerimizden demokratik yollarla talep edelim. Bu mümkün, sevgiyle.”