Güncel

Yerel seçimlerde AK Parti'de, 2 milyon teşkilat mensubu sahada olacak

AK Parti, seçim gününde sahada olacak teşkilat mensuplarının sayısını ve hazırlık detaylarını açıkladı

Abone Ol

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim günü sahada aktif bir rol alacak 1 milyon kişi ve lojistik destek sağlayacak diğer 1 milyon kişi olmak üzere toplamda 2 milyon teşkilat mensubunun görev yapacağını duyurdu. 

81 İlde Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Merkezi önünde bir açıklama yapan Yavuz, tüm il teşkilatlarından sorumlu kişilerle bir araya geldikleri Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nı düzenlediklerini ifade etti. Toplantının ana gündeminin, seçimlerde görev alacak kişileri seçime hazırlamak olduğunu dile getirdi.

Sandık Kurulu Üyelerine Özel Hazırlık

Yavuz, 420 bin kişilik asıl ve yedek resmi sandık kurulu üyelerinin isimlerinin teslim edildiğini ve partinin bu süreci kusursuz bir şekilde yönettiğini kaydetti. Ayrıca, seçime girememe riskiyle karşı karşıya kalan diğer partilere göre AK Parti'nin aday ismi teslim sürecini hatasız tamamladığını belirtti.

Seçim Günü İçin Yoğun Hazırlık ve Eğitim Çalışmaları

Yavuz, seçim gününde 420 bin müşahit, okul ve kat sorumlularının görev yapacağını belirterek, bu büyük ekibin koordinasyonu için sandık rehberleri, müşahit kartları ve veri giriş çizelgelerinin hazırlandığını açıkladı. Ayrıca, seçim süreçlerini anlatan 20 dakikalık bir animasyon filmi de hazırlandı.

AK Parti'nin Hedefi: Şaibesiz ve Problemsiz Bir Seçim

Yavuz, AK Parti'nin Türkiye'de sonuç alım sistemine verileri en hızlı giren parti olduğunu ve seçim gününü şaibesiz, şüphesiz, hatasız ve kusursuz bir şekilde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Bu hazırlıkların, seçim gününe özel bir önem atfettiklerinin göstergesi olduğunu belirtti.

Ankara ve İstanbul'da Gerçek Belediyecilik Vurgusu

Yavuz, seçim sonuçlarından sadece saatler sonra güzel bir sonucun alınacağına inandıklarını ve Ankara ile İstanbul başta olmak üzere, tüm belediyelerde AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinin sergileneceği bir sonucun sandıktan çıkmasını temenni ettiğini dile getirdi.