Buzdolabına konduğunda daha uzun süre muhafaza ettiğimiz besinleri günlük hayatta sağlıkla tüketiyoruz. Ancak bazı gıdaların da asla buzdolabına konulmaması gerekiyor. Buzdolabına girmemesi gereken yiyecekler sağlığınızı ciddi şekilde tehlikeye atabiliyor.

Peki, buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler hangileri? İşte, buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken yiyecekler:

DOMATES

Uzmanların yaptıkları son açıklamalara göre domates buzdolabında saklanmaz. Sadece lezzetini kaybetmekle kalmayacak domates, aynı zamanda molekülleri parçalayarak grenli bırakılacaktır.  Domatesler en iyi taze yenir. Olgun domatesler bir kâse suya batırılarak muhafaza edilebilir.

MUZ

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi 9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

Soğutulduğunda, kabukları  kahverengiye dönen muz, aynı zamanda olgunlaşma sürecini de yavaşlatır. Soğuk hava muzun tadını değiştirir ve kabuğun içindeki dokuyu ıslatır.

KAYISI

Diğer çekirdekli meyveler gibi oda sıcaklığında daha çabuk olgunlaşan kayısı, olgunlaştıktan sonra buzdolabında daha uzun süre saklanabilirler. Dahası, olgunlaşmayan kayısı buzdolabında lezzetini ve dokularını kaybeder. Tercihen kayısı mutfak tezgahında, yemek masasında, meyve sepetinde, kilerde veya kuru ve havadar bir yerde muhafaza edilmelidir.

SARIMSAK
Sarımsak, soğan gibi buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler arasında yer alır.  Sarımsakların kuru tutulmaları ve oda sıcaklığındaki havaya maruz kalmaları gerekir. 

BAL

Sonsuza kadar rafta saklanabilen bal, buzdolabından uzak tutumalıdır.