Güncel

YKS Başvuruları başladı: Sınav ücreti ne kadar? Başvurular ne zaman sona erecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan son duyuruya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları resmen başlamış bulunmakta. Adaylar, 1-26 Şubat tarihleri arasında sınav için başvuruda bulunabilecekler. Bu yılki sınav ücreti her oturum için 295 TL olarak belirlendi.

Abone Ol

2024 yılında gerçekleştirilecek YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Sınavın ilk günü 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci günü 9 Haziran'da ise sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) adayları bekliyor.

Adaylar, başvurularını bugün saat 12.15’ten itibaren ÖSYM'nin resmi başvuru merkezleri üzerinden veya bireysel olarak ÖSYM'nin internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresi ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Sınava ilişkin her türlü detay ve bilgilendirme, 2024-YKS Kılavuzu'nda yer almakta olup, kılavuza ÖSYM'nin resmi web sitesi https://www.osym.gov.tr üzerinden ulaşılabilmektedir.

MSÜ Adaylarına Önemli Hatırlatma

Ayrıca, 2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2024-MSÜ) başvuru yapmış adayların, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemleri için de 2024-YKS’ye başvuru yapmaları gerekiyor