Adaylar ne zaman tercih yapacak?

Bu yılki YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programları için ek yerleştirme yapılacak. Adaylar, 12-17 Eylül tarihleri arasında tercihlerini belirleyebilecekler. Tercih işlemleri 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00'te başlayacak ve 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

ÖSYM'den yapılan açıklamada adaylara çeşitli yönergeler verildi. Tercih işlemlerini gerçekleştirecek olan adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr üzerinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden tercihlerini yapabilecekler. İşlemler için bireysel olarak hareket edilecek; yani adaylar, kendi tercihlerini kendileri yapacaklar.

ÖSYM'den gelen resmi açıklama

ÖSYM yetkilileri, ek yerleştirme işlemleri hakkında yaptığı açıklamada, "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır" ifadesine yer verdi.

Ek yerleştirme, adaylar için ikinci şans

Normal yerleştirme süreçlerinin ardından ek yerleştirme, üniversite adayları için bir nevi "ikinci şans" olarak değerlendiriliyor. Yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, normal yerleştirme süreçlerinin tamamlanmasının hemen ardından ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Bu süreç, öğrencilere hayalini kurdukları eğitimi alabilme konusunda yeni bir fırsat sunuyor.