Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

Üniversite sınavı sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler ve aileleri, erken açıklanacak YKS sonuçları haberiyle heyecanlandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile yapılan röportajda, sınav sonuçlarının planlanandan önce duyurulacağı bildirildi.

YKS sonuçları erken mi açıklanıyor?

Son dakika gelişmesine göre, YKS sonuçlarının normalde 17 Temmuz'da açıklanması beklenirken, bu tarih 16 Temmuz Salı gününe çekildi. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile gerçekleştirdiği röportaj sonrası verdiği bilgiler, sınav sonuçlarının erkenden açıklanacağı yönünde oldu. Öğrenciler, üniversite sınav sonuçlarına bu yeni tarihte ulaşabilecekler.

Üniversitelerde ikinci öğretim kaldırılıyor

YÖK, üniversitelerde ikinci öğretimi kaldırma kararı aldı. Geçen hafta sürpriz bir şekilde duyurulan bu kararla birlikte, üniversitelerde artık ikinci öğretim programları bulunmayacak. Prof. Dr. Erol Özvar, yapılan bu değişiklikle birlikte bazı programların da gözden geçirildiğini ve öğretmenlik alanında da düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Yeni bölümler ve iş bulma kolaylığı

YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerde açılacak yeni bölümlerle ilgili de önemli bilgiler verdi. Yeni açılacak bölümlerin, mezunların kolayca iş bulabileceği alanlar olacağı ifade edildi. Özvar, kapasitenin yeterli olduğunu ve yeni bölümlerin bu doğrultuda planlandığını söyledi. Özellikle yapay zeka gibi ileri teknoloji alanlarında daha fazla bölüm açılacağı da Özvar’ın açıklamaları arasında yer aldı.