Güncel

Yüksek Askeri Şura Toplanıyor

Yüksek Askeri Şura, Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplanacak

Abone Ol

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) terfi, atama, emekliye sevk ve görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin dosyalar ele alınacak.

Toplantı öncesi saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Komuta Kademesinde Değişiklik Beklenmiyor

Bu yıl TSK'nın komuta kademesinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Geçen yıl göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun görev süreleri devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri'ne Atama Olacak mı?

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bu yıl sona erecek. Tatlıoğlu'nun görev süresinin uzatılacağı belirtiliyor. Ancak, emekliye sevk edilmesi durumunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız'ın atanması bekleniyor.

Orgenerallik Bekleyen 5 İsim Var

YAŞ toplantısında generallerin, amirallerin ve albayların terfi ve emekliye sevk işlemlerinin yanı sıra görev sürelerinin uzatılması işlemleri de ele alınacak. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nde halen korgeneral ve koramiral olarak görev yapan 5 isim terfi sırasına girdi.

Buna göre, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız ve Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran'ın bir üst rütbeye terfi konusu YAŞ toplantısında değerlendirilecek.

Yüksek Askeri Şura, toplantısını aynı gün tamamlayacak.