Altında Fed Etkisi! Yeni Rekor Kaydedildi Altında Fed Etkisi! Yeni Rekor Kaydedildi

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandığında, birçoğumuzun aklına ilk gelen soru barınma sorunu oluyor. "Fahiş kiralar" karşısında çaresiz kalan öğrenciler, devlet yurtlarında yer bulamayınca özel yurtlara yöneliyor. Fakat durum orada da pek iç açıcı değil.

Yurt Fiyatlarındaki Zam Yüzde 100’ü Geçti

Türkiye genelinde, son bir yılda özel yurt fiyatlarında yüzde 85 ile yüzde 105 arasında artış yaşandı. Yıllık öğrenim süresi için özel yurt fiyatları en düşük 20 bin TL'den, en yüksek 320 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Yurtlarfiyatlar.com'un kurucusu "Tuğrul Arslan", doluluk oranlarına bağlı olarak eylül ayında İstanbul ve Ankara'da fiyatların daha da artabileceğini belirtiyor.

İstanbul: Öğrenciler için Cüzdan Yakıyor

İstanbul, yıllık özel yurt fiyatlarıyla Türkiye'nin en pahalı ili olma özelliğini koruyor. Tek kişilik yurt odası fiyatları İstanbul'da aylık 14 bin TL'den başlayıp 32 bin TL'ye kadar çıkıyor. Özellikle Beşiktaş, Kadıköy ve Fatih ilçeleri yurt fiyatlarının en yüksek olduğu bölgeler olarak dikkat çekiyor.

İstanbul'da İlçelere Göre Fiyat Farklılıkları

  • Beşiktaş: Yıllık fiyatlar "95 bin ile 320 bin TL" arasında
  • Kadıköy: Yıllık fiyatlar "60 bin ile 250 bin TL" arasında
  • Fatih: Yıllık fiyatlar "40 bin ile 200 bin TL" arasında

Ankara ve İzmir: Cebi Yanmayan Kalmasın

İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir de yurt fiyatları konusunda hayli dudak uçuklatıyor. Ankara'da yıllık yurt ücretleri en düşük "45 bin TL'den" başlarken, en yüksek 260 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Tek kişilik yurt odası fiyatları ise Ankara'da "26 bin TL'ye" kadar çıkıyor. İzmir'de ise en ucuz yurt fiyatı yıllık "55 bin TL" olarak belirlenmiş. En yüksek fiyat ise 220 bin TL ile Bornova ilçesinde yer alıyor.