Bugün Meclis'te ele alınacak olan bir düzenleme ile Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5'lik bir ilave zam yapılması planlanıyor. Bu ilave zam düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında duyurduğu 'refah payı' için gerekli yasal düzenlemeyi içeriyor. AK Parti, ilave zammı Meclis gündemine getirecek ve yasal düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek istihdam yasa teklifine eklenecek.

Bu düzenleme kapsamında en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacak, işçi ve esnaf emeklilerine yüzde 5 refah payı verilecek. Yapılacak olan bu ek ödeme, ocak ayına ait zam farkını da kapsayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, ocak ayının ilave zamlarını şubat ortasında hesaplarına yatırılmış olarak görecekler.

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Yasal düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan istihdam yasa teklifine eklenerek ele alınacak. Bu düzenleme ile birlikte 13 milyona yakın işçi ve esnaf emeklisi, ocak ayı için 'refah payı' alma hakkı kazanacak.

Özellikle düşük maaş alan 6 milyon işçi ve esnaf emeklisini etkileyecek olan bu düzenleme ile taban maaş alan emeklilerin aylıklarında 2 bin 500 lira artış olacak. Bu kapsamda, Hazine'nin her ay ortalama 15 milyar lira, 6 ay boyunca ise toplamda 90 milyar lira ödeme yapması öngörülüyor.