AK Parti, yerel seçimlerin ardından yeni dönemde trollerle mücadele edeceğini duyurdu. Parti kaynaklarına göre, "öncelik olarak trol temizliği" yapılacak.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, AK Parti'de mahalli seçimlerin sonuçları değerlendirilerek yeni dönemin yol haritası çiziliyor. Parti strateji heyeti sık sık bir araya gelerek, 31 Mart mahalli seçim sonuçları üzerine istişarelerde bulunuyor.

Okul müdürü kazada öldü; motosikletini tanıyıp olay yerine gelen meslektaşları büyük üzüntü yaşadı Okul müdürü kazada öldü; motosikletini tanıyıp olay yerine gelen meslektaşları büyük üzüntü yaşadı

Oy kaybının sebeplerini araştıran parti yönetimi, trolleri de gözlem altına aldı. Edinilen bilgilere göre, AK Parti önümüzdeki dönemde trollere karşı yeni mücadele stratejileri geliştirecek. Beğenmedikleri veya hoşlarına gitmeyen kişileri hedef alarak algı yapan trollerle mücadele edilecek. Ayrıca, "AK Partili" görünüp partiye zarar veren ve trol benzeri davranan kişilerin partili olmadığı vurgulanacak.

Konu hakkında konuşan parti kaynakları, "Seçim analiz çalışmalarımız sürüyor. Oy kaybının bütün sebepleri masaya yatırılıyor ve sosyolojik olarak inceleniyor. Öncelikli konularımız var ama öncelik olarak trol temizliği şart. Troller AK Parti'ye bakışı olumsuz etkiliyor. Asparagas haberler, algı operasyonları ve manipülatif içerikler ile seçmeni yanıltıyorlar. Troller aynı zamanda sadece AK Parti'nin değil hepimizin sorunu. Yeni dönemde bu sorun inşallah çözülecek" değerlendirmesini yaptı.

Trol temizliğinin nasıl yapılacağı henüz netleşmemiş olsa da, kulislerde, kanuni düzenlemelerin daha caydırıcı bir şekilde güncelleneceği ve partiye zarar veren kişilerin ifşa edileceği konuşuluyor. Ayrıca, yeni dönemde AK Parti'nin Meclis ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi arasında denge sağlanacağı, birbirine zıt açıklamalara izin verilmeyeceği belirtiliyor.