Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya geldiği toplantılar büyük önem taşıyor. Bakan Işıkhan, "Biz bakanlık olarak, işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek, ekonomik dengeler çerçevesinde asgari ücreti belirliyoruz," dedi. Temmuz'da yapılacak bir artışın piyasa dengelerini bozabileceği ve enflasyonu artırabileceği endişesini dile getirdi.

CHP Lideri Özel, Akraba Atamaları Hakkında Konuştu: Hata Yapma Lüksünüz Yok CHP Lideri Özel, Akraba Atamaları Hakkında Konuştu: Hata Yapma Lüksünüz Yok

Çalışma Meclisi

Bakan Işıkhan, pazartesi günü tüm konfederasyon başkanlarıyla bir araya geleceğini belirtti, bu toplantının kendileri için heyecan verici olduğunu ifade etti. Sendikalaşma oranının yükseltilmesi ve işçi haklarının güçlendirilmesi konusunda önemli adımlar atıldığını, sendikalı işçi sayısının 2 milyonu aştığını açıkladı.

1 Mayıs ve İstihdam Rakamları

1 Mayıs'ın resmi tatil olarak kutlanmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Bakan, İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki kutlamalara izin verildiğini ve Taksim Meydanı'nda çelenk konulabileceğini söyledi. İstihdam sayılarının tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını belirten Bakan Işıkhan, "Son bir yılda iş gücü sayısı 775 bin arttı" diyerek istihdamdaki artışa dikkat çekti.