İstanbul Finans Merkezi'ndeki VakıfBank Genel Müdürlük'te düzenlenen TAM projesinin lansmanına, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve birçok kişi katıldı.

Kirada zam kalkarsa, ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? Kirada zam kalkarsa, ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek?

Çakar, bankacılık sektöründeki 7 bankanın işbirliğiyle Türkiye'nin ATM projesini hayata geçirmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

TAM ATM platformuna dahil olan bankaların, ülkedeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını ve Türkiye'deki toplam ATM işlemlerinin yüzde 40'ını oluşturduğunu belirten Çakar, bu projeyle bankaların operasyonel maliyetlerini azaltacaklarını ve müşteri memnuniyetini artıracaklarını dile getirdi.

TAM ATM eğitim platformuna dahil olan banka müşterilerinin herhangi bir ücret ödemeyeceğini vurgulayan Çakar, proje ile tasarruf tedbirlerine önemli bir adım atıldığını belirtti. Ayrıca, Çakar, işbirliğinin ilerleyen dönemlerde daha da genişleyerek bütüncül bir eğitim platformuna dönüşeceğini öngördüklerini ifade etti.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise, 2000'li yılların başından itibaren ödeme sistemlerinin hızla geliştiğini ve yeni iş modellerinin günlük hayatta önemli bir yer edindiğini belirtti. Mobil bankacılık ve dijital kanalların etkin kullanımına dikkat çeken Akseven, TAM projesinin masrafsız ve komisyonsuz işlemler sunarak müşteri deneyimini değiştireceğini söyledi. Akseven, platformun teknolojik altyapısının diğer bankaları da içerecek şekilde tasarlandığını ve bu sayede merkezi ve saha operasyonlarında ciddi tasarruflar sağlanacağını belirtti.