Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'yi batarya ve enerji depolama teknolojileri gibi yenilikçi alanlarda küresel ölçekte bir yatırım merkezi haline getirme hedeflerini açıkladı. Kacır, önümüzdeki dönemde yeni bir teşvik programını hayata geçireceklerini belirtti.

Kacır, Tuzla'daki Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi kritik teknolojilerde bir üretim üssü haline getirme hedefine bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti. Ülkenin son 14 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü ve sanayi öncülüğünde ekonomisinin güçlü bir performans sergilediğini vurgulayan Kacır, bu başarının ardında güçlü siyasi irade, istikrarlı devlet politikaları ve AR-GE yatırımlarının olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, Türkiye'nin inşa ettiği güçlü AR-GE ekosistemi ile rekabetçi ve yenilikçi bir sanayi yapısına kavuştuğunu dile getirdi. Savunma sanayinde elde edilen başarıları örnek gösteren Kacır, mobilite sektöründe de benzer bir dönüşüm hedeflediklerini ifade etti.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Özellikle elektrikli ve şarj edilebilir araçların pazar payını artırmayı hedeflediklerini belirten Kacır, bu alanda yerliliği artırmak için çaba göstereceklerini aktardı. Mobilite sektöründe atacakları adımları belirleyen 'Mobilite Araç ve Teknolojileri Yol Haritası'nı kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Kacır, batarya ve enerji depolama teknolojilerini stratejik bir alan olarak gördüklerini vurgulayarak, bu alana yönelik yatırımları hızlandıracaklarını ifade etti. Özellikle batarya üretiminde yerli kaynakların kullanımını artırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Kacır, yeni bir teşvik programını hayata geçireceklerini müjdeledi.

Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası'nın Türkiye'nin mobilite sektöründeki vizyonunu güçlendireceğine inandığını dile getiren Kacır, bu tesisin Türkiye'nin yatırım ortamına olan güveninin bir göstergesi olduğunu söyledi. Fabrikanın açılışına katılan davetlilerle birlikte tesisin gezilmesinin ardından program sona erdi.