Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, din öğretimi alanında dayanıklı sınıflar oluşturmayı hedefleyen bir projenin açılışında konuştu. Tekin, insanın karşılaştığı çeşitli sorunların "afet" olarak tanımlanması gerektiğini belirtti ve bu kapsamda madde bağımlılığı ve dijital bağımlılıkların da projenin bir parçası olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bakan Tekin, içinde bulunduğumuz çağın birçok krizle karşı karşıya olduğunu ve bu krizlerin insanları etkileyebileceğini söyledi. Bu krizler arasında bilgisizlik ve kişisel çıkarlar uğruna başkalarının emeklerini yok saymanın da bulunduğunu vurgulayan Tekin, bu nedenle öğretmenlere, öğrencilere karşılaştıkları sorunlarla nasıl başa çıkacaklarını ve nasıl tepki vereceklerini öğretmeleri gerektiğini belirtti.

Bakan Tekin, dayanıklı sınıflar projesinin bir parçası olarak öğretmenlerin afetlere karşı nasıl davranacaklarını öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Afetlerin sadece doğal felaketler olmadığını, aynı zamanda toplumsal sorunları da içerdiğini belirten Tekin, bu projenin öğretmenlere nasıl davranacaklarını, öğrencilere nasıl rehberlik edeceklerini öğrettiğini ifade etti.

Projenin madde bağımlılığı ve dijital bağımlılık gibi sorunları da ele aldığını belirten Tekin, bu sorunların da birer afet olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, projenin yardımseverlik ve kaynakların verimli kullanımı gibi konuları da içerdiğini dile getirdi.

Bakan Tekin'in açıklamalarının ardından, doğum günü olan 3 öğretmene sürpriz yapılmasıyla program sona erdi. Mualla Selçuk ise Dayanıklı Sınıflar Hareketi kursuna katılanların sayısını ve projenin hedeflerini anlattı. Bu projenin, 2023'teki büyük depremin ardından ortaya çıktığını ve insanların dayanıklılığını artırmayı hedeflediğini belirtti.