Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. yıl dönümü resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmen atamalarıyla ilgili önemli bir duyuru yapan Bakan Tekin, atama rakamlarının önümüzdeki hafta kabinede kesinleşeceğini ifade etti.

Ayrıca Bakan Tekin, müfredatla ilgili yapılan çalışmalara da değindi. Talim ve Terbiye Kurulu'nun ön incelemelerini tamamladığını belirten Bakan, müfredatın askıya çıkarılacağını ve çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını vurguladı. Bu çerçevede, öğrencilere daha hafif bir yük getirmeyi hedeflediklerini, çünkü yoğun müfredatın yaşam becerilerini öğrenmeyi zorlaştırdığını dile getirdi.

Öğretmen atamalarına da değinen Bakan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte atama sayılarını önümüzdeki hafta açıklayacaklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde atamaların detayları ve rakamlarının netleşmesi bekleniyor. Bu adımların, öğrencilerin daha rahat öğrenmesine ve öğretmenlerin müfredatı daha etkin bir şekilde işlemesine yardımcı olması amaçlanıyor.