İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürmekte olan yargılama dosyasına, BDDK tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilen cevap yazısı ilave edildi. Söz konusu yazıda, dava aşamasında tespit edilen bilgi ve belgeler ile müştekilerin öne sürdükleri suçlamalar kapsamında yeni bir denetleme yapılmasının gerekli olduğu açıklandı.

SEÇİL ERZAN’IN TELEFONU KONTROL EDİLECEK
BDDK'nın, "Seçil Erzan'ın WhatsApp üzerinden, başta banka görevlileriyle yaptığı yazışmalarının ve varsa telefon tape kayıtlarının kurumumuzca yürütülen inceleme açısından oldukça kritik önem taşıyabileceği değerlendirilmiştir" ifadelerinin yer aldığı yazıda, Erzan'ın yazışma dökümünün kurumun yetkilendirdiği ilgili kişilere ulaştırılması istendi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak görevli olduğu ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği söyleniyor.

İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak sunulduğu ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'la iletişim kuramadığı, durumu bankaya ilettiği, banka tarafından araştırma sağlandığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Sanık Erzan'ın bu sistemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu, kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu belirterek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği paylaşılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği açıklanıyor.

İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler hazırlayıp, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere verdiği ve dolandırıcılık maksatıyla işlemlerine devam ettiği ileri sürülüyor.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

252 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari etkinlikleri esnasında, kooperatif yetkililerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından oluşturulan yeni iddianameyle Erzan hakkında talep edilen hapis cezası da arttı.

Erzan'ın, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsinin istendiği iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması takep ediliyor.