Kia'nın elektrikli modeli EV9, hem Dünyada Yılın Otomobili hem de Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili ödüllerini kazanarak büyük bir başarıya imza attı. EV9, rakipleri BYD Seal/Atto 4 ve Volvo EX30'u geride bırakarak bu önemli ödülleri elde etti. Kia EV9, büyük boyutları ve üç sıra koltuk kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak? Mevduatta 32 gün uyarısı! Zorunlu karşılık adımı piyasaya nasıl yansıyacak?

Performans ve Şehir Otomobili Kategorilerinde Kazananlar

Performans kategorisinde Hyundai'nin değer otomobili Ioniq 5 N, BMW M2 ve XM modellerini geride bırakarak Dünyada Yılın Performans Otomobili seçildi. İki motorlu güç ünitesiyle 641 beygir güç üretebilen ve 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.25 saniyede çıkabilen Ioniq 5 N, bu başarısıyla performans severlerin beğenisini topladı. Öte yandan, Volvo EX30 şehir otomobili kategorisinde BYD Dolphin ve Lexus LBX'i geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

Lüks ve Tasarım Ödüllerinin Sahipleri

Lüks segmentinde BMW i5/5-Serisi, Mercedes E-Serisi ve EQE SUV'un önünde yer alarak Dünyada Yılın Lüks Otomobili ödülünü kazandı. Yeniden tasarlanan bu model, turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motoru ve elektrikli i5 versiyonunun sunduğu 335 beygir güç ve 475 km menzille öne çıktı. Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı ödülüne ise yenilenen tasarımıyla Toyota Prius layık görüldü, bu ödülde Prius, Ford Bronco ve Ferrari Purosangue gibi güçlü rakipleri geride bıraktı.