İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde kanser tedavisi gören bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan erkek hemşirenin davası sonuçlandı. Erkek hemşire E.K, 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İddianamede, hemşirenin mağdura 17 Mayıs'ta gece saatlerinde cinsel saldırıda bulunduğu ve güvenlik kamerası kayıtlarında bu saldırının gerçekleştiği anın tespit edildiği belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, E.K'nin "kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" ve "uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme" suçlarından 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Trendyol'a Filistin Temalı Ürünlerin Satışını Durdurduğu İçin Ceza Trendyol'a Filistin Temalı Ürünlerin Satışını Durdurduğu İçin Ceza

Duruşmada, sanık E.K'nin beraatini talep ettiği ancak Cumhuriyet savcısının mütalaasında 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ettiği belirtildi. Mahkeme heyeti ise E.K'yi cinsel istismar suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temininden ise 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplamda 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Kararda takdiri indirim yapıldı ancak bir üye hakim, takdiri indirim uygulanmaması gerektiği yönünde muhalefet etti.

Bu olayın ardından İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin, ailenin rektörlüğe açtığı tazminat davasında aileye 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmettiği, ancak tarafların karara itiraz ettiği ve İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi'nin bu kararı onayladığı da belirtildi.