Maliyetlerin her geçen gün artmış olması birçok ürünün fiyatını yakından etkiliyor. Bu durumdan kaynaklı bazı esnaflar kafalarına göre resmi olmayan artışlar yaoabiliyorlar. Söz konsu ürünlerden biri de simit. İstanbul’da, resmi olarak en son Ağustos 2023’te yüzde 33 oranında artış yapılarak 7 buçuk liradan 10 liraya yükselen simit fiyatları, o tarihten beridir gayri resmi olarak yükselişini hızlandırdı. BFırıncılar geçtiğimiz kasım ayından beridir simidi 12. buçuk liradan satışa sunarken son zamanlarda yine yazılı olmayan zamlar ile birlikte 15 liradan satışa sunuluyor.

Kara yollarında bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor! İşte son durum Kara yollarında bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

"HERKES YAPIYOR BİZ DE YAPTIK"

Resmiyete dayanmayan bu zammın arkasında duran bir esnaf, “Elektriğe yüzde 35 zam geldi. Fırın elektrikle çalışıyor. Kiralar desen aldı başını gidiyor. Herkes yapıyor biz de yaptık” şeklinde konuştu.

“ENSAF İÇİN KİMSE ADIM ATMIYOR”
İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Şaban Özdemir de resmi zam için çalışmalarının devam ettiği fakat ilgili esnaf komisyonunun hala toplanmadığını söylerek şu açıklamalara yer verdi:

“Esnafın da bir dayanma gücü var. Un, yağ, pekmez, kira fiyatları artıyor. Yılbaşından bu yana uğraşıyorum fakat komisyon toplanmadı. Esnaf için kimse adım atmıyor.” dedi.

EYLÜL AYINDA EKEMK FİYATLARIN ZAM!

Ekmek için kısa süre içerisinde yeni bir zam olacağı değerlendirilirken, Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, “Kalitesine göre çuvalı 650-700 TL olan una aybaşı itibarıyla yüzde 5-7 zam gelecek. Bununla birlikte eylül ayında ekmeğe de zam bekliyoruz” şeklinde konuştu.