Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz" Görüşme Sonrası İlk Açıklama Geldi! "Müzakere ve Mücadeleyi Birlikte Yürüteceğiz"

Meteoroloji'nin verilerine göre, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyden esecek olan rüzgarın fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi), bu durumla birlikte şiddetli yağış geçişleri olabileceği uyarısında bulundu. Özellikle sabah saatlerinde batı ilçelerde başlayacak yağışların öğle saatlerine doğru İstanbul geneline yayılması bekleniyor.

Yağışların aralıklı olarak devam etmesi beklenirken, metrekareye 20 ila 50 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. AKOM'un yaptığı açıklamaya göre, İstanbul ve çevresindeki batı bölgeleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girecek. Bu etkiyle birlikte yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyden fırtına şeklinde (40-65 km/s) esmesi beklenen rüzgar, yağışların şiddetini artırabilir.

İstanbul'un batı ilçelerinde başlayacak olan sağanak yağmur geçişlerinin gün içinde şehir geneline yayılması bekleniyor. Akşam saatlerine kadar sürecek olan yağışların aralıklı olarak kuvvetli etkide olması öngörülüyor. Ancak soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisini kaybetmesiyle pazar günü sıcaklıkların tekrar normale dönmesi bekleniyor.