Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yerel seçimlerin ardından Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını gerçekleştirdi ve politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. PPK'nın bu kararı, piyasa beklentileri doğrultusunda alınmış bir adım olarak değerlendirildi.

Son dönemde art arda yaşanan faiz artırımlarının ardından TCMB'nin politika faizini sabit tutma kararı, piyasalarda belirli bir istikrarın korunmasına katkı sağladı. Banka, Şubat ayında politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit bırakmış, Mart ayında ise 500 baz puanlık bir artışla yüzde 50'ye yükseltmişti.

Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun

PPK'nın kararı sonrasında dolar ve Euro'da sınırlı hareketlilikler gözlendi. Foreks piyasalarında dolar/TL, 32,60 seviyesinden güne başladıktan sonra, saat 14.15 itibariyle 32,53 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise güne 35,01 seviyesinden başlayıp sınırlı bir düşüşle 34,97 TL'den alıcı buluyor.