Geçtiğimiz ay Türkiye'de satışı sağlanan tüm üreticiler tarafından sigara fiyatlarına 7 ile 9 TL arasında bir zam uygulanırken, yükselen fiyatlara isyan eden vatandaşlar yeni zam haberinden sonra hayrete düştü. Mayıs ayında da sigara fiyatlarında 4 lira zam yapılacağı değerlendirilirken öngörülen zam geldi. Mevcut durumda fahiş oranda vergi uygulanan tütün ürünleri bu zamlar sonrası sigara tüketicilerine krize sokacak. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar paylaşımında "Sigaraya bir zam daha, zam yağmuru devam ediyor, PM grubuna #ZamGeldi " ifadelerine yer verdi. İşte o ürünler:

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

Türkiye'de her 100 kişiden yaklaşık olarak 27.3'ü tarafından düzenli olarak içilen sigara, bu anlamda ülkemizin Avrupa'nın en çok sigara içen ikinci ülkesi olduğu değerlendirdi. Sigaralardan alınan yüksek vergi ve art arda uygulanan zamlar tepkilere yol açmayı sürdürüyor.