Güncel

11 Banka arasında anlaştı! Vadesiz kredi verilecek...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) liderliğinde, Türkiye'nin finans sektörünün devlerinden 11 banka, ihracatçılar için tarihi bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmaya Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, TEB ve Odeabank dahil olurken, "Vade(SİZ) İhracat Kredi Paketi" ile ihracatçı firmalara azami 5 milyon dolar veya 100 milyon TL kredi imkanı sağlanacak.

Abone Ol

Anlaşma gereği, ihracatçı firmalar rotatif veya taksitli kredi seçeneklerini tercih edebilecekler. Rotatif kredi ile 12 aylık başlangıç vadesi, anlaşmalı bankalara yönlendirilen ihracat bedeli karşılığı maksimum 36 aya kadar uzayabilecek. Taksitli kredi seçeneğinde ise vade süresi en fazla 24 ay olarak belirlendi. Bu sayede ihracatçı firmalara kesintisiz finansal destek sağlanması hedefleniyor.

TBB Başkanı Çakar: Gücümüzü Refah ve Büyümenin Artışında Kullanıyoruz

TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, "Ülkemizin geleceğine yatırım yapma bilinciyle, ekonomi ve ticaretin hızlı değişen dinamiklerine uyum sağlıyoruz" dedi. Çakar, 1 milyar dolarlık kredi paketinin, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden ihracatı güçlendireceğini vurguladı.

TİM Başkanı Gültepe: 1 Milyar Dolarlık Yeni Ürün Çıktı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, finansmana erişimin ihracatçılar için bir sorun olduğunu ve bu anlaşma ile bu soruna çözüm getirildiğini belirtti. Gültepe, Türkiye’nin ekonomik refahını ve büyümesini sağlayacak olan bu tarihi anlaşmanın, 1 milyar dolar hacminde yeni bir ürün ortaya çıkardığını söyledi.