Bursa’nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde, çiftçiler tarlalarındaki kavun ve karpuzları düşük fiyatlara satmak zorunda kalınca zor durumda kaldılar. Bu duruma müdahale eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çiftçilerin mağduriyetini gidermek için harekete geçti.

Bozbey, tarlalardaki kavun ve karpuzların Tarım Peyzaj A.Ş. tarafından, değerinde ve doğrudan çiftçiden alınmasını ve bu ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılmasını sağlamak için talimat verdi.

Fenerbahçe, City Forması Giyen Dünyaca Ünlü Yıldızı Transfer Listesine Aldı! İşte Detaylar Fenerbahçe, City Forması Giyen Dünyaca Ünlü Yıldızı Transfer Listesine Aldı! İşte Detaylar

Tarım Peyzaj A.Ş. yetkilileri, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'deki üreticilerle görüşerek ürünlerini satın aldı. Tarladan toplanan kavun ve karpuzlar, Bursa’nın çeşitli bölgelerinde halka ücretsiz dağıtılmaya başlandı. Toplamda 700 ton civarında ürün almayı ve bunları 17 ilçede dağıtmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem üreticilerin mağduriyetini önlemeyi hem de yaz sıcaklarında ihtiyaç sahiplerinin kavun ve karpuza ücretsiz erişimini sağlamayı amaçlıyor.

İlk etapta 100 ton kavun ve karpuz, Ortabağlar Fakülte Cami önü, Yavuzeselim Aziziye Merkez Cami önü, Dikkaldırım Mihraplı Parkı önü, Soğanlı Merkez Cami önü ve Nilüfer Işıktepe Cami önünde halka dağıtıldı. Ayrıca, İznik’te 14 ton ve Orhangazi ilçesinde 10 ton karpuzun dağıtımı bugün gerçekleştirildi.