TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun tekliflerinin yanı sıra Paris Olimpiyatları'nın açılış töreni tartışmaları gündemi belirledi. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "İzlemeyeceğiz de, izlettirmeyeceğiz de. LGBT'yi savunmak entelektüellik değil." şeklinde karşılık verdi.

Kanun Teklifleri Kabul Edildi

Genel Kurulda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair 3 kanun teklifi kabul edildi. Öncelikle Avrupa Konseyi İmtiyaz ve Muafiyetleri Umumi Anlaşmasına Ek Üçüncü Protokolün Onaylanmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşüldü.

Bakan Şimşek duyurdu: Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi düzenlemesi Meclis'ten geçti Bakan Şimşek duyurdu: Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi düzenlemesi Meclis'ten geçti

Paris Olimpiyatları'nın Açılış Töreni Gündeme Geldi

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış törenine ilişkin olarak, 1960'ların ve 1970'lerin Türkiye'sinde Bülent Ersoy ve Zeki Müren'in daha frapan kıyafetlerle sahneye çıktığını belirtti. Çelenk, Paris'teki açılış töreninin Fransızların entelektüel, felsefi ve sanatsal birikimini yansıttığını savundu.

Çelenk'in sözlerine, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ile bazı AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. Usta, "İzlemeyeceğiz de, izlettirmeyeceğiz de. LGBT'yi savunmak entelektüellik değil." şeklinde konuştu.

Başka Tepkiler ve Kanun Teklifleri

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre ise Metin Feyzioğlu'nun Prag'a, Yasin Ekrem Serim'in ise Lefkoşa'ya büyükelçi atanmasına tepki gösterdi.

Görüşmelerin ardından, Avrupa Konseyi İmtiyaz ve Muafiyetleri Umumi Anlaşmasına Ek Üçüncü Protokolün Onaylanmasına Dair Kanun Teklifinin yanı sıra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının Kuruluş Anlaşmasında Değişiklik Yapılmasına İlişkin 259 ve 260 Sayılı Guvernörler Kurulu Kararlarının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Türkiye ile Ukrayna Arasında Serbest Ticaret Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna ve Anlaşmanın Eklerine İlişkin Değişikliklerin Cumhurbaşkanınca Doğrudan Onaylanmasına Dair Yetki Verilmesine İlişkin Kanun Teklifi kabul edildi.

Kanun tekliflerinin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşimi, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.