Adana'da bir kahvehanede başından tabancayla vurulan 18 yaşındaki Baran Cengiz’in cinayet şüphelisi 17 yaşındaki F.B. yakalandı. F.B.'nin, Cengiz'in cep telefonunu çaldığı gerekçesiyle aralarında bir husumet bulunduğu ve olay günü tartışmanın ardından Cengiz’in vurulduğu belirlendi. F.B., ifadesinde “Üzerinde silah olduğunu düşündüm, bu nedenle ateş ettim” dedi ve tutuklandı.

Prof. Dr. Hakan Kara: Bugünkü Asgari Ücret, 10 Yıl Önceye Göre Zayıf Prof. Dr. Hakan Kara: Bugünkü Asgari Ücret, 10 Yıl Önceye Göre Zayıf

Olay, 23 Ekim’de saat 19.30 sıralarında Seyhan ilçesindeki Barbaros Mahallesi’nde gerçekleşti. Baran Cengiz, kahvehanede sohbet ettiği F.B. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine F.B., belinden çıkardığı silahla Cengiz’i başından vurdu.

Cengiz yere yıkılırken, F.B. olay yerinden kaçtı. Kahvehanedeki diğer kişiler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık ekibi, Cengiz’e ilk müdahaleyi yaparak hastaneye sevk etti. Tüm müdahalelere rağmen Cengiz kurtarılamadı ve cenazesi otopsinin ardından defnedildi.

Cinayet Büro Amirliği, F.B.'nin yakalanması için çalışmalara başladı. Yapılan araştırmalar, Cengiz’in cep telefonunu çaldığı iddiası yüzünden F.B. ile arasında bir husumet bulunduğunu ortaya çıkardı. Olay günü F.B. ve Cengiz’in bu konuyu konuşmak üzere buluştuğu belirlendi. Polis ekipleri, F.B.'yi saklandığı yerde düzenledikleri bir operasyonla yakaladı. Emniyetteki ifadesinde, "Kahvehanede otururken daha önce tartıştığım Baran yanıma geldi. Küfürleştik. Masadan kalkıp, 'Bekle geliyorum' dedi ve bir süre sonra geri döndü. Silahı olduğunu düşündüm, bu yüzden ateş ettim" dedi. F.B., adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.