28-29 Ekim tarihleri, Cumhuriyet Bayramı kapsamında resmi tatil olarak kabul edilmekte, bu nedenle birçok kamu kurumu ve hizmette değişiklikler yaşanacaktır. İşte detaylar...

  • Sağlık Ocakları (Aile Sağlığı Merkezleri): 28 Ekim Cumartesi günü yarım gün çalışacak olan sağlık ocakları, saat 13:00’e kadar hizmet verecek. 29 Ekim Pazar günü ise tüm sağlık ocakları kapalı olacak. Acil durumlar için hastanelerin acil servisleri açık kalacak.

    İŞKUR'dan Yeni İş Fırsatları! Binlerce Personel Alımı Yapılacak İŞKUR'dan Yeni İş Fırsatları! Binlerce Personel Alımı Yapılacak
  • Bankalar: 28 Ekim’de bankalar yarım gün hizmet sunacak ve saat 13:00’e kadar açık olacak. 29 Ekim’de ise tüm bankalar kapalı olacak.

  • Eczaneler: 28 Ekim’de saat 13:00’e kadar eczaneler açık olacak. Bu saatten sonra sadece nöbetçi eczaneler hizmet verecek ve 30 Ekim sabahına kadar nöbetçi eczaneler kesintisiz açık olacak.

  • Hastaneler: 28 Ekim’de saat 13:00’e kadar poliklinik hizmetleri verilecek, ardından yalnızca acil servisler açık olacak. Normal poliklinik hizmetleri 30 Ekim’de yeniden başlayacak.

  • Kargolar: 28 Ekim’de PTT ve diğer kargo şirketleri yarım gün çalışacak, öğleden sonra ve 29 Ekim’de ise kapalı olacaklar. Kargo hizmetleri 30 Ekim itibarıyla normale dönecek.