Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), aktif iş ilanları aracılığıyla birçok meslek dalında personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak pozisyonlar arasında Satış Elemanı, Depo Görevlisi, Makineci, Muhasebeci, Aşçı, Lojistik, Temizlik ve Güvenlik Görevlisi gibi unvanlar bulunuyor.

İŞKUR, iş arayanlara umut kapısı olmaya devam ediyor. “İŞKUR’da hangi meslek grupları aktif? Personel alımları için hangi başvuru şartları gerekiyor? İŞKUR'un aktif ilanlarına nasıl erişebilirim? İşte tüm bu soruların cevabı:

İŞKUR Aktif İş İlanlarına Erişim Nasıl Sağlanır? Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayınlanan bazı meslek grupları ve bunların kontenjanları aşağıdaki gibidir:

Beden İşçisi (Genel): 23.884

Temizlik Görevlisi: 4.391

Satış Elemanı / Danışmanı: 1.916

Konfeksiyon İşçisi: 1.708

Servis Elemanı (Garson): 1.697

Paketleme İşçisi: 1.491

Ambar/Depo Görevlisi: 1.441

Makineci (Dikiş): 1.338

Kasiyer: 1.142

Ön Muhasebeci: 1.081

Depo İşçisi (Elleçleme): 974

Tır-Çekici Şoförü: 969

Şoför-Yük Taşıma: 877

Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı: 860

İktisatçılardan Merkez Bankası'na Tepki! Asgari Ücret Artış Oranı Kaygı Verici İktisatçılardan Merkez Bankası'na Tepki! Asgari Ücret Artış Oranı Kaygı Verici

Bulaşıkçı (Stevard): 826

Gazaltı Kaynakçısı (Mıg-Mag Kaynakçısı): 818

Büro Memuru (Genel): 815

Mutfak Görevlisi: 769

Aşçı: 745

Reyon Görevlisi: 728

Forklift Operatörü: 721

Beden İşçisi (Temizlik): 717

Perakende Satış Elemanı (Gıda): 716

Market Elemanı: 704

Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı): 696

Güvenlik Görevlisi: 685

Satış Danışmanı / Uzman Yardımcısı: 671

Elektrikçi (Genel): 632

Sevkiyat Görevlisi: 563

Kurye: 501

İŞKUR Açık İş İlanları EKRANI

İş Arayan Kaydı Nasıl Oluşturulur? Diğer ilanlara ulaşmak isteyen adayların İŞKUR’a kaydolması gerekmektedir. Kayıt için, T.C. kimlik numarasını gösteren bir belge ile Kurumun birimlerine şahsen başvurabilir veya ‘www.iskur.gov.tr’ adresinden online olarak "üye ol" seçeneğine tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirler.

Başvuru sırasında girilen kimlik bilgileri, kimlik paylaşım sistemi üzerinden doğrulanacaktır. İletişim bilgileri ile birlikte belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlayabilir, sonrasında sisteme giriş yapabilirsiniz. Kaydı yaparken kullandığınız e-posta adresi veya cep telefonu numarasının doğruluğuna dikkat etmeniz önemlidir.

İş İlanlarına Nasıl Başvurulur? İş arayan girişi yaptıktan sonra "bana uygun işler" bağlantısına tıklayarak, özgeçmişinizdeki bilgilere göre uygun açık iş ilanlarını görüntüleyebilirsiniz. "Ara" sekmesine tıklayarak, bulunduğunuz il ve mesleğinizi yazarak arama yapabilirsiniz.

Ekranda görünen bilgileri kontrol ettikten sonra başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzun durumunu takip etmek için "başvurularım" sekmesini kullanabilirsiniz.