Güncel

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik aLAN Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2023 A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumlarına dair sınav giriş belgelerini adayların erişimine sundu. Adaylar, belgelerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri kullanarak indirebilecekler.

Abone Ol

Bu yıl gerçekleştirilecek 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Alan Bilgisi oturumları, 29 ve 30 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenecek. Alan Bilgisi 1. oturum; kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarını kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Alan Bilgisi 2. oturumu ise hukuk, iktisat ve maliye dallarını içerecektir. Son olarak 30 Temmuz'da gerçekleştirilecek Alan Bilgisi 3. oturumunda ise işletme, muhasebe ve istatistik konuları ele alınacak. ÖSYM, adayların sınavlara girecekleri bina ve salon atamalarını da tamamladı. Sınav giriş belgelerinde adayların hangi binada ve salonda sınava girecekleri bilgisi yer alıyor.

Sınav Giriş Belgeleri Nereden ve Nasıl Alınır?

Adayların, sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan 'https://ais.osym.gov.tr' üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle indirmesi gerekmektedir. Söz konusu belgeler, adayların sınav merkezi ve sınav salonu bilgilerini içerir ve sınava girişte mutlaka yanlarında bulunması gereken önemli bir dokümandır. ÖSYM'nin belirtilen adresten sınav giriş belgelerini almayı unutmayın ve belgenizi sınava giderken yanınızda bulundurun. Bu belge olmadan sınav merkezine giriş yapmanız mümkün olmayacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin daha önce yaptığı açıklamaya göre, KPSS 2023 A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları, sınavın ardından birkaç hafta içinde açıklanacak. Sonuçların açıklanma tarihi ile ilgili detaylı bilgiye yine ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.