Güncel

2025 hac kayıtları başlıyor: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş detayları açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac başvuru sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erbaş’ın açıklamaları sonrası, hac başvurularının nasıl yapılacağı ve kura çekim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konuları merak konusu oldu.

Abone Ol

Ali Erbaş, hac başvurularının 5 Ağustos tarihinde başlayacağını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen bu süreçte, vatandaşlar ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

e-Devlet üzerinden başvuru imkanı

Hac yolculuğuna çıkmayı planlayan vatandaşlar, tüm işlemlerini e-Devlet platformu üzerinden yapabilecek. Bu kolaylık sayesinde başvurular hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanabilecek. Başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgilere http://hac.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Başvuru ve kura çekimi

Hac başvurularının nasıl yapılacağı ve kura çekimi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konuları, hacı adaylarının en çok merak ettiği detaylar arasında yer alıyor. Erbaş, yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı Hac Organizasyonumuz kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 5 Ağustos’ta başlıyor” ifadelerini kullandı.

Sonuçların açıklanma tarihi

Kura çekimi ve başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, süreç hakkında güncel bilgiler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmi web sitesi ve e-Devlet platformu üzerinden duyurulacak.

Hacı adaylarına önemli hatırlatma

Hac yolculuğuna çıkacak olan vatandaşlar için bu süreç oldukça önemli. Başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken tüm detaylar ve gerekli bilgilendirmeler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak. Vatandaşların başvurularını zamanında ve eksiksiz bir şekilde tamamlamaları büyük önem taşıyor.

Hac başvuruları ve süreç hakkında daha fazla bilgi için http://hac.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.