Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim yılına ilişkin önemli bir karar aldı ve bu karar, seçmeli derslerle ilgili düzenlemeleri içeriyor. Seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına göre tercih edilebilen, müfredatta yer alan ancak zorunlu olmayan derslerdir.

Yeni karar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan 2024-2025 Eğitim Yılına Dair İş ve İşlemler Genelgesi'nde duyuruldu. İşte seçmeli derslerle ilgili alınan o karar:

Memurlara her ay maaşa ek ikramiye! İşte tutarı ve yatacağı tarih Memurlara her ay maaşa ek ikramiye! İşte tutarı ve yatacağı tarih

"Ortaokul ve liselerde haftalık ders çizelgesinde yer alan seçmeli dersler bölümü; öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve beklentileri dikkate alınarak, onların yetenek, gelişim ve tercihlerine göre; benliklerini millî ve manevi değerlerle güçlendirmeye, karakter gelişimine ve benlik bütünlüğüne katkı sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Bu bağlamda, seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi, yetenek ve isteklerine göre tercih edilmesi ve e-okul sistemine işlenmesi için gerekli önlemler alınacak, bu derslerin program içeriğine uygun bir şekilde işlenmesi sağlanacaktır."