Güzelbahçe ilçesinde bir apartmandan daire satın alan ev sahipleri, binada tespit ettikleri çatlamalar, kabarmalar ve dökülmeler gibi yapısal sorunlar nedeniyle müteahhit firmaya karşı hukuki mücadele başlattı. Mülk sahipleri, binanın dış cephesinde ve rögar sistemlerinde yaşanan sorunların yanı sıra balkonların su sızdırması gibi problemlerle karşılaştı. Bu durum üzerine firma yetkililerine başvuran mülk sahipleri, taleplerinin karşılanmaması üzerine noterden ihtarname çekerek sorunların giderilmesini talep etti.

Mahkeme gizli ayıpları tespit etti

Mülk sahiplerinin taleplerinin karşılanmaması ve sorunların artması üzerine İzmir 1. Tüketici Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme tarafından yapılan keşifler sonucunda, binanın çeşitli bölümlerinde ciddi yüzeysel deformasyonlar tespit edildi. Uzman bilirkişilerin incelemeleri, çatı izolasyonu ve dış cephe uygulamasındaki hatalar ile balkonlarda yapılan zemin kaplama işlemlerinin suyun tahliyesine engel olduğunu ortaya koydu.

420 bin tl tazminat kararı

Mahkeme, müteahhit firmanın projelendirme, malzeme seçimi ve uygulama sırasında gerekli özeni göstermediği sonucuna vararak, taşınmazı eksiksiz ve ayıpsız teslim etmekle yükümlü olan firmanın 420 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Bu tutarın, davalı firma tarafından davacılara tapudaki payları oranında ve dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizle birlikte ödenmesine karar verildi.

Mülk sahiplerinin avukatından açıklama

Maaşlara rekor zam geldi! En düşük maaş 63 bin lira... Maaşlara rekor zam geldi! En düşük maaş 63 bin lira...

Mülk sahiplerinin avukatı Güney Çağatay Öz, mahkemenin kararının haklılığına dikkat çekerek, mülk sahiplerinin her zaman haklarını aramaları gerektiğini belirtti. Öz, "Bu davada binadaki ayıplı bölümleri detaylı olarak açıkladık. Mahkeme de bilirkişiyle yaptığı incelemede bu hataları yerinde tespit etti. Sonuç olarak mülk sahipleri, her daire için toplamda 420 bin TL tazminat almaya hak kazandı" şeklinde konuştu.