Toplu sözleşme ikramiyesi hakkının yasal düzenlemeye alınmasıyla birlikte, 2 milyonu aşkın memura her ay ilave ödeme yapılacak. Bu kapsamda, sendikalı tüm memurlar her ay 641 lira 81 kuruş almaya hak kazandı. Bu ödemelerin 15 Ağustos günü maaşlarla birlikte yapılması planlanıyor.

AK Parti'ye katılan belediye başkanları ve milletvekilleri belli oldu AK Parti'ye katılan belediye başkanları ve milletvekilleri belli oldu

Bu yeni düzenleme, sendikalı memurların maaşlarına ek olarak her ay 641 lira 81 kuruşluk bir ikramiye eklenmesini öngörüyor. Daha önce Anayasa Mahkemesi'ne CHP tarafından yapılan başvuru sonucu iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi, Meclis'te kabul edilen yeni düzenleme ile yasal çerçeveye alınarak tekrar yürürlüğe girdi.

Düzenleme, sendikal örgütlenmeye de katkı sağlamayı hedefliyor ve yüzde 2'lik barajın kaldırılmasıyla, sendikalı olan tüm memurlar bu ödemeden yararlanabilecek. Bu gelişmeler, memurlar için önemli bir mali destek sağlarken, sendikalara üye olmayı teşvik eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine göre, yıl sonu enflasyon oranı yüzde 38 olarak tahmin ediliyor. Bu durumda, memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkıyla birlikte zam oranı yüzde 6.62 olacak. Eğer enflasyon oranı yüzde 42 olarak gerçekleşirse, zam oranı yüzde 9.70'e ulaşacak.