Baba Vanga, dünya tarihinin en dikkat çeken ve tartışmalı figürlerinden biridir. Kör Bulgar medyum Vangeliya Pandeva Gushterova, namı diğer Balkanların Nostradamus'u, kehanetleriyle zaman zaman dünya medyasının ilgisini çekmiştir. Çernobil felaketinden 11 Eylül saldırılarına kadar birçok olayın öngörüldüğü iddia edilen Baba Vanga'nın, 2025 yılıyla ilgili kehanetleri ise son dönemde sosyal medyada yoğun şekilde konuşulmaktadır. Bu kehanetler gerçekten kıyametin başlangıcını mı işaret ediyor? İşte Baba Vanga'nın 2025 yılına dair öngörüleri ve bu kehanetlerin arkasındaki gerçekler.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Dezenflasyon Sürecinin Devamını ve Yeni OVP Hazırlıklarını Açıkladı Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Dezenflasyon Sürecinin Devamını ve Yeni OVP Hazırlıklarını Açıkladı

Baba Vanga'nın 2025 yılıyla ilgili kehaneti, dünyanın sonunun bu yıl itibarıyla yavaş yavaş başlayacağını öne sürmektedir. Ona göre, insanlık 5079 yılına kadar varlığını sürdürecek, ancak kıyametin ilk belirtileri 2025'te ortaya çıkacaktır.

Bu kehanet, kıyamet senaryolarını ve insanlığın geleceğiyle ilgili karamsar düşünceleri teşvik eden bir öngörü olarak değerlendirilmektedir.

Medyumun bu kehaneti, özellikle Avrupa'da büyük bir çatışmanın yaşanacağı ve bu çatışmanın kıtanın nüfusunun önemli bir kısmını yok edeceği yönündedir. Ancak bu çatışmanın nasıl gelişeceği ve hangi ülkeler arasında yaşanacağı belirsizliğini korumakta; öngörüler Avrupa'da geniş çaplı bir felakete işaret etmektedir.