Geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı

Rojin Kabaiş'in kaybolmasının ardından, göl, kıyı ve havadan yoğun arama çalışmaları başlatıldı. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazları ile gölün derinliklerinde arama yapıyor. Koruma Daire Başkanlığı tarafından gönderilen Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ait yandan taramalı sonar cihazı da arama çalışmalarına destek verdi. Ayrıca Bitlis'ten getirilen polis teknesi de çalışmalara dahil edilerek, üniversite sahili boyunca aramalar yoğunlaştırıldı.

Aile ve yakınları umutla bekliyor

Rojin Kabaiş'in ailesi ve yakınları, arama çalışmalarının sürdüğü bölgedeki umutlu bekleyişlerine devam ediyor. Ekiplerin su altı ve kıyı boyunca yaptığı detaylı incelemeler sonucunda Kabaiş'e dair herhangi bir ize henüz rastlanmadı. Aramalar hem gölde hem de kıyıda sürerken, Kabaiş'in bulunması için yoğun çaba sarf ediliyor.

Sonar cihazı kullanılarak aramalar derinleşti

Türk Hava Yolları'ndan Tecrübeli ve Tecrübesiz Personel Alım İlanı! İşte Kriterler Türk Hava Yolları'ndan Tecrübeli ve Tecrübesiz Personel Alım İlanı! İşte Kriterler

Çalışmaların daha verimli yürütülebilmesi amacıyla, yandan taramalı sonar cihazı ve diğer gelişmiş su altı teknolojileri kullanılıyor. Gölün derinliklerinde yapılan bu aramalar, Kabaiş'in bulunmasına yönelik en kritik adımlar arasında yer alıyor. Uzman ekipler, su altı görüntüleme cihazlarıyla gölde geniş çaplı tarama yaparak herhangi bir iz bulmaya çalışıyor.