Güncel

28 İl İçin 5 Gün Boyunca Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos tarihinde yayımlanan hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde hakim olan sıcak hava dalgasının yerini 28 ilde 5 gün boyunca sağanak yağışlara bırakacağını açıkladı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Ağustos tarihinde yayımlanan hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde hakim olan sıcak hava dalgasının yerini 28 ilde 5 gün boyunca sağanak yağışlara bırakacağını açıkladı.

Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile Kocaeli, Sakarya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Ordu, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının beklendiği belirtiliyor. Bu yağışların özellikle Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Kayseri'nin güney ve doğusu, Sivas'ın güneybatısı ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji raporuna göre diğer bölgelerde ise şu durumlar bekleniyor:

Marmara Bölgesi:
Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı öngörülüyor.

Ege Bölgesi:
Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi:
Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği tahmin ediliyor. Bu yağışların Adana, Hatay, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batısında kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

İç Anadolu Bölgesi:
Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların Kayseri'nin güney ve doğusu ile Sivas'ın güneybatısında kuvvetli olabileceği öngörülüyor.

Batı Karadeniz Bölgesi:
Az bulutlu bir hava bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:
Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi:
Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği açıklanıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Gaziantep ve Kilis çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebileceği tahmin ediliyor.