FETÖ'nün devletin çeşitli kademelerine sızma girişimlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. "Kıskaç-15" adı verilen operasyonlar kapsamında, 62 ilde gerçekleştirilen harekatta 544 şüpheli gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Şüphelilerin, FETÖ'nün talimatları doğrultusunda kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri tespit edildi. Örgüt üyelerinin sınavlara katılım sürecinde, örgüt bağlılıklarının çeşitli kodlarla gizlendiği ve bu kodlamaların sınav başarısı elde etmeyi amaçladığı belirlendi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler arasında, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcıları da bulunuyor. Ayrıca, şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve ByLock içeriklerinde adlarının geçtiği tespit edildi.

Bu operasyonlarla FETÖ'nün devlet kurumlarına sızma girişimlerine karşı kararlı bir mücadele yürütülüyor. Operasyonların detayları ve gözaltına alınan şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.