Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah açıklanan 2024-YKS sonuçlarıyla ilgili bir mesaj paylaştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı. 3 milyondan fazla öğrencinin merakla beklediği sonuçlar neticesinde İstanbul'dan 5 aday birinci olurken, Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincisi Mersin'den çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 2024 YKS sonuçlarının tüm öğrencilere, ailelerine ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, mesajında gençlere yönelik şu ifadeleri kullandı:

Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar

"Genç kardeşlerime verimli bir tercih dönemi ve yerleşecekleri yükseköğretim kurumlarında başarılı bir üniversite hayatı diliyorum."

YKS sonuçları ve detaylar

ÖSYM Başkanlığı, bu yılki Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçlarını sabah saatlerinde açıkladı. Sınav, milyonlarca öğrencinin geleceği için kritik bir önem taşıyor. İstanbul'dan 5 adayın Türkiye birinciliği elde ettiği sonuçlarda, TYT birincisi ise Mersin'den çıktı.