Güncel

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımada yeni gelişme: "Günde 18 kez binenler var" Belediye Başkanından açıklama

Edirne Belediye Başkanı, şehirde yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz toplu taşıma hizmetinin devam edeceğini açıkladı. Bazı vatandaşların bu hizmeti günde 18 kez kullanabildiğine dikkat çeken Başkan, yine de herhangi bir kısıtlama getirilmeyeceğinin altını çizdi.

Abone Ol

Edirne'nin toplu taşıma politikasında, yaşlı vatandaşlar, şehit aileleri ve gazilere sunulan ücretsiz ulaşım hakkında değişiklik yapılmayacağı bilgisi Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından doğrulandı. Başkan Gürkan, bu hizmetin kötüye kullanılmasına rağmen, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini ve Edirne'nin bu konuda diğer şehirlerden farklı bir yol izleyeceğini belirtti.

Sektör temsilcileriyle görüşme:

Belediye Başkanı, sektör temsilcileriyle yapılan toplantılarda, 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere, ücretsiz taşıma hakkından yararlanan tüm grupların haklarının korunması konusunda ortak bir karar alındığını açıkladı. 

Finansmanın dağılımı:

Ücretsiz toplu taşıma hizmetinin finansmanı konusunda da bilgi veren Recep Gürkan, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma masraflarının yüzde 15'inin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yüzde 60'ının Edirne Belediyesi ve yüzde 25'inin ise toplu taşıma firmaları tarafından karşılandığını detaylandırdı.

Kötüye kullanım uyarısı

Başkan Gürkan, vatandaşlara hizmetlerden yararlanırken aşırıya kaçmamaları konusunda da naçizane bir uyarıda bulundu. "Tabii ki, abartmasalar iyi olur. Bazen günde 18 kez binen vatandaşlarımızla karşılaşıyoruz." sözleriyle, hizmetin sürdürülebilirliği için vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini vurguladı.