Güncel

65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma uygulamasında yeni gelişme! Yaş sınırı yükselebilir...

Yeni gelişmeler, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği tarafından getirildi. Birliğin 65 yaş üstü yolcular için sunduğu ücretsiz taşıma hizmeti artık gözden geçiriliyor. Devlet desteğinin yüzde 50 artırılmasına rağmen yetersiz bulan birlik, şimdi de 75 yaş üstü yolcular için ücretsiz, 65-75 yaş arası yolcular için ise indirimli taşıma talebinde bulundu.

Abone Ol

Birlik, artan maliyetler yüzünden 65 yaş ve üstü için sağladığı ücretsiz toplu taşıma hizmetinin maliyetinin karşılanamayacağını belirtti. Birlik, 15 Ekim'e kadar bu uygulamanın sona ereceğini hükümete bildirdi. Ancak gelen devlet desteği yüzde 50 artışla sınırlı kaldı. Bu da Birliği memnun etmedi.

75 Yaş Üzeri Ücretsiz, 65-75 Yaş İndirimli

Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin yeni teklifi, 65 ile 75 yaş arasındaki yolcuların indirimli, 75 yaş ve üstündekilerin ise ücretsiz taşınması yönünde. Bu, yaşlı vatandaşlar için taşıma hizmetlerinde önemli bir değişiklik olabilir.

"Kamu Bütçesi Kullanmıyoruz, Zor Durumdayız"

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, durumun ciddiyetini vurgulayarak, "Biz kamu bütçesi kullanmıyoruz. Sadece yolculuk gelirleriyle bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Bir otobüsün maliyeti hesaplanabilir, yarısını devlet karşılar yarısını esnaflarımız fedakarlık yapmış olur. Sadece İstanbul'da 2022 yılında ücretsiz binişlerin maliyeti 1 milyar liranın üzerinde. Biz zor durumda olan esnaflarımızın hakları bir şekilde karşılansın istiyoruz" dedi.

Toplu Taşıma ve Ekonomi

Bu yeni teklif, özellikle toplu taşıma ekosistemini yakından ilgilendiriyor. 2022 yılında sadece İstanbul'da ücretsiz binişlerin maliyeti 1 milyar TL'nin üzerinde. Özellikle yaşlı vatandaşların sosyal yaşantıları ve hareket kabiliyeti bu tip uygulamalarla doğrudan etkilenebilir. Fakat diğer yandan, artan maliyetler otobüs işletmecilerini de zor duruma sokuyor.