Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle, 7 bin liranın üzerindeki tüm tahsilat ve ödeme işlemleri banka veya finansal aracı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilme zorunluluğu getirildi. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne dayanan bu düzenleme, hem mükellef olan kişiler hem de mükellef olmayan bireyler için geçerli olacak.

Bakan Tekin'den Öğretmenlik Kariyer Basamakları ve Milli Eğitim Akademisi Açıklaması Bakan Tekin'den Öğretmenlik Kariyer Basamakları ve Milli Eğitim Akademisi Açıklaması

Düzenlemeye göre, artık 7 bin lirayı aşan her türlü işlem mutlaka bir banka hesabı üzerinden yapılacak. Bu yükümlülüğe uymayan taraflara ise ayrı ayrı ceza uygulanacak. Yapılan ödeme, tahsilatı yapan kişinin banka hesabına aktarılması ya da bizzat finansal kurum şubesi üzerinden belgelenmiş şekilde gerçekleşirse, işlem kurallara uygun sayılacak. Ödeme sırasında bir banka hesabı olmayan kişi, satıcının bankasına giderek dekontla belgelemek kaydıyla ödeme yapabilecek.

Ancak, işlemin elden yapılıp sonrasında bankaya yatırılması halinde, hem alıcı hem de satıcı bu kurala uymamış kabul edilecek ve her iki tarafa da ceza kesilecek.