56 madde olarak hazırlanan çalışmanın daha hızlı şekilde TBMM'de onaylanabilmesi için ilk aşamada 38 maddeye kadar çekildiği ve bazı maddelerin sonbahar aylarında Meclis gündemine taşınacağı belirtildi.

Mükerrer Suçlara Af Gündemde

Söz konusu yasa teklifi metni üzerinde çalışmalar devam ediyor. Paket, bazı suçların affını da kapsayacak şekilde yeniden değiştirilecek. Bu anlamda, AK Parti Meclis grup yönetimiyle toplanan bürokratlar, ceza ve tutukevlerinde yoğunluğu engellemek ve hükümlü sayısının çoğalmaması için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum

Adalet ve İçişleri bakanlıkları bürokratlarının da yer aldığı son görüşmede, mükerrer suçların affedilmesini de kapsayan çalışmanın yasa teklifine ilave edilmesi konusunda karar verildi. Söz konusu bu kararın henüz netlik kazanmadığı, ancak AK Parti'nin Kızılcahamam'daki milletvekili kampında vekillere tanıtılan taslak çalışmada da bulunduğu için çalışmada yer alması kesin görülüyor.

Cezasızlık Algısı Yaratmayacak!
Yasa üzerinde yapılacak düzenlemeyle, hakkında 1 yıl veya 1 yıldan az kesinleşmiş hapis cezası olan, ancak ikinci bir suç işlememek şartıyla cezası ileri bir tairhe atılan kişiler, ikinci kez suça karışması durumunda ilk suçlarından geriye kalan süre affedilecek. Af kapsamına dahil edilecek sürenin cezasızlık algısı yaratmayacak biçimde basit suçları kapsayacağı değerlendiriliyor. Kamuya yönelik yapılan gösteri, kanuna muhalefet gibi suçların haricinde ölüm ya da yaralanmaya neden olmayan trafik kazaları nedeniyle yargılanıp ceza alan, ancak ikinci bir suça karışmadığı takdirde cezası ertelenen kimselerin ilk suçlarından kaynaklı olan ceza infazları affedilecek.