Güncel

ABD, "İsrail'e Gazze İçin Kırmızı Çizgiler Koymuyoruz" dedi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze Şeridi'yle ilgili İsrail'e kırmızı çizgiler koymadıklarını belirtti.

Abone Ol

ABD' de Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenlendi orada konuşan Kirby, Gazze Şeridi'yle ilgili gelişmelere değinerek, "İsrail için kırmızı çizgiler koymuyoruz. Onların güvenlik ihtiyaçlarını desteklemeye devam ediyoruz ve bu devam edecek" ifadelerini kullandı.

Açıkça İsrail'in yanında olduğunu açıklayan ABD İsrail'in verdiği zaiyiat ve sivil kayıplar için üzüntülü ve endişeli olduklarını, savaşın en başından bu yana İsraille iletişim halinde olduklarını da söylediler.

Kirby, çatışmaların en başından beri İsrail ile iletişim halinde olduklarını da aktararak, "Sivil kayıplar, sivil zayiatlar ve benimsemeyi tercih edebilecekleri yaklaşımla ilgili endişelerimizi dile getirmekten çekinmedik. Dostların yapabileceği şey budur" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in Gazze' ye yoğun saldırırları ise hız kesmeden devam ediyor bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

Ayrıca İsrail ordusu, dün gece hava saldırılarını artırmaının ardından sosyal medyada Filistin için destek tweetleri gelmeye başladı. İsrail soykırım yapıyor dünya sessiz yorumları yapıldı.

Bölgede sivil, çocuk, hastane demeden saldıran İsrail hava operasyonları yetmezmiş gibi kara operasyonlarını genişleteceğini de duyurdu.

Gazze'de en büyük sağlık tesisi olan Şifa hastanesinin de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildiği biliniyor.