Güncel

ABD' li Douglas Macgregor İsrail'i 2. kez Türkiye konusunda uyardı

ABD'li eski asker ve analist olan Douglas Macgregor, İsrail kara saldırısına kalkışırsa Endonezya'dan Fas'a bölge ülkelerinin İsrail'e karşı birleştireceğini söyledi ve benim en büyük endişem Türkiye dedi.

Abone Ol

Gazze'deki savaş devam ederken İsrail yoğun saldırılarını sürdürüyor binlerce sivil ve çocuk öldürülüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 23 gündür Gazze'ye saldırılarında şehit olanların sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını duyurdu. 

Öte yandan hava saldırıları yetmiyormuş gibi İsrail tarafında kara harekatının sinyalleri verildi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'den kara harekatı için açıklama geldi ve Netenyahu ikinci aşamaya geçtiklerini duyurdu.

ABD Ordusu eski Pentagon danışmanı emekli albay ve askeri analist Douglas Macgregor ise sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Analist daha önce de bu konuda uyarmıştı. paylaşım şöyle; 

"İsrail Savunma Kuvvetleri Gazze'ye büyük bir kara saldırısı düzenlerse Endonezya'dan Fas'a kadar herkes İsrail'e karşı askeri bir ittifak içinde birleşecek." 

 "Bu ittifaka benim en büyük endişem olan Türkiye de dahil" dedi.

Daha önceki açıklamasında ise "Bir dünya savaşının eşiğindeyiz" diyerek, İsrail'i yine kara herakatı noktasında uyrarak  "Türkler bölgede en büyük hava ve askeri güce sahip ülke. Bir ay bile sürmez iki milyon askeri bölgeye yığabilirler. Ve Türkler çok acımasız savaşçılar." 

İsrail için kıyamet olur. eğer Gazze'ye girerlerse! Bu saydıklarım kazanılamaz bir savaşı anlatıyor." demişti.

Eski ABD askeri ve analist Douglas Macgregor' un yaptığı bu açıklamalar kara herakatı başlarsa, savaşın daha fazla bölgeye yayılabileceğini gösteriyor.