Güncel

ABD’li Albay'dan Çarpıcı PKK İtirafı! Türkiye'ye Karşı Büyük Planlar Yapıyoruz

ABD’li emekli albay Douglas McGregor, ABD'nin Suriye'deki PKK/YPG'yi Türkiye'ye yönelik saldırılar için hazırladığını ve bu sürecin İsrail ile büyük bir savaşa yol açabileceğini belirtti

Abone Ol

ABD’li emekli albay ve Savunma Bakanlığı eski danışmanı Douglas McGregor, katıldığı bir yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

McGregor, ABD ve İsrail’in büyük bir savaş senaryosunu hazırladığını belirterek, ABD'nin Suriye'deki PKK/YPG'yi Türkiye'ye yönelik saldırılar için hazırladığını açıkladı. Hamas Lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikastın ardından Ortadoğu'da gerilim yükselirken ve İran’ın İsrail’e misilleme yapması beklenirken, McGregor’un açıklamaları dikkat çekti.

McGregor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e karşı sert tutum sergilediğini, ancak Türkiye'yi savaştan uzak tutmaya çalıştığını ifade etti. Erdoğan’ın, İsrail’in Lübnan’a girmesi halinde bu adımın Lübnan'ı istikrarsızlaştıracağını bildiğini belirten McGregor, ABD’nin PKK ve YPG’yi Suriye’de eğitip donattığını ve bu örgütleri Türkiye'ye saldırmaları için hazırladığını söyledi. Ayrıca, ABD’nin İsrail’in Suriye üzerinden PKK’yı kullanarak Türkiye’ye saldırmayı planladığını iddia etti.

McGregor, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Şu anda Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de PKK, YPG ve benzeri örgütleri hazırlıyoruz. Türkler bunun farkında ve rahatsızlar. Bu, geçmişte yaptığımız bir uygulama, ancak bu sefer durum daha ciddi. Ruslar da kuzey Suriye'de yeni bir üs kurdular ve doğrudan eylemde bulunmamızı istemiyorlar. İsrail’in de dahil olduğu büyük bir savaşa doğru gidiyoruz ve ABD olarak bu sürecin bir parçasıyız.”