Güncel

Açık havada çalışmak resmen yasaklandı! Son zamanların en büyük sıcak hava dalgası...

Son yılların en sert yaz sıcaklıklarının görüldüğü Çin’in başkenti Pekin’de 'kırmızı alarm' ilan edildi. Hava sıcaklıklarının 40 dereceye çıkmayı planladığı bu mega metropolde, açık havada çalışma faaliyetleri durduruldu.

Abone Ol

Kayıtların tutulmaya başlandığı 1961 yılından bu yana yaşanan en yüksek sıcaklıkla karşı karşıya olan Pekin'de 'kırmızı alarm' durumu başlatıldı. Son on gündür kesintisiz olarak 35 derecenin üzerine çıkan sıcaklıkların daha da artacağı tahmin ediliyor.

22 Milyonluk Şehirde Olağanüstü Durum

Yaklaşık 22 milyon nüfusu ile büyüklüğünü ve etkisini hissettiren Pekin yönetimi, sürekli artan sıcaklıklar karşısında bir genelge yayımlayarak acil durum önlemlerinin hayata geçirilmesi için tüm departman ve birimlere çağrıda bulundu. Genelgede özellikle işverenlere, sağlık ve güvenlik nedenleriyle 'açık hava faaliyetlerini durdurma' talimatı verildi.

Son 62 Yılın En Sıcak Hava Dalgası ile Mücadele

Bir hükümet raporuna göre, Pekin'deki rekor sıcaklık, son 62 yılın en yoğun ve en uzun sıcak hava dalgasını oluşturdu. Hafta başında yayınlanan bu rapor, hava sıcaklığının bir haftadan fazla süreyle normalin üzerinde seyrettiğini ve bu durumun 1961'den bu yana kaydedilen en uzun süreli sıcak hava dalgası olduğunu belirtti.

Aşırı Sıcaklarla Boğuşan Kuzey ve Sel Felaketiyle Sarsılan Güney

Bu kavurucu hava şartları, Çin’in güneyindeki durumun tam zıttı bir tablo çiziyor. Güney bölgesi, geniş çaplı sellerin etkisi altında. Bu doğal afet, en az 15 kişinin yaşamını yitirmesine ve binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kalmasına neden oldu.

Meteoroloji birimlerinden yapılan açıklamalar, bu ay boyunca ülkenin birçok bölgesinin 'birden fazla doğal afete' maruz kalabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor. Çin, zorlu hava koşulları ve doğal afetlerle mücadele etmeye devam ediyor. Bu dönemde, tüm dünya Çin’in başkenti Pekin ve diğer bölgelerine gözlerini çevirmiş durumda.