Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve iftira içerikli sosyal medya paylaşımları nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tunç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez."

Bakan Tunç, milletvekilliği sıfatını taşıyan bir kişinin bu tür ifadeler kullanmasını "terbiyesiz ve ahlak dışı" olarak nitelendirdi ve bu tür söylemleri şiddetle kınadığını ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili paylaşımı kamuoyunda büyük tepki çekti. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı da Özkan’ın paylaşımına sert tepki göstererek, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı:

Belediyede Üniversite Diploması Sahtekarlığı! 567 Bin Lirayı Zimmetine Geçirmiş Belediyede Üniversite Diploması Sahtekarlığı! 567 Bin Lirayı Zimmetine Geçirmiş

""Orospu çocuğu" ile "orospunun çocuğu" arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye, ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan’ın dilinden dökülen salyalar ancak "orospu çocuğu"ndan sadır olabilir. Alçak herif."