İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Ahmak Davası" nedeniyle hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının onanacağına dair iddialara yönelik "Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin, hodri meydan" şeklindeki açıklamalarına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan sert bir yanıt geldi.

CHP'den IMF İddiası: Memur ve Emeklilere Yılda Bir Zam Şartı Getirildi CHP'den IMF İddiası: Memur ve Emeklilere Yılda Bir Zam Şartı Getirildi

Bakan Tunç, İmamoğlu'nun sözlerine karşılık olarak, devam eden bir davaya yönelik tehdit içeren açıklamalar yapmanın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurguladı. "Kimse yargıya parmak sallayamaz ve yargıyı tehdit edemez" diyen Tunç, hukukun bağımsız olduğunu ve bu tür ifadelerin hukuk sistemine zarar verdiğini belirtti.

Bakan Tunç, yargı kararlarının eleştirilebileceğini ancak tehditkâr söylemlerle yargıyı etkilemeye çalışmanın doğru olmadığını ifade etti. Ayrıca, yargı reformunun Cumhurbaşkanı tarafından yakında kamuoyuyla paylaşılacağını ve bu reformun yargı mensupları ve avukatlarla birlikte büyük bir gayretle hazırlandığını da ekledi.